Estem d’acord que el clima, les platges i l’oferta d’oci són els grans atributs de Platja d’Aro, tot i que no són les úniques coses que fan atractiva a aquesta zona. La Costa Brava també és coneguda per tota una sèrie de productes gastronòmics que tenen fama a nivell mundial. Estem segurs que tots no els coneixes!

10 aliments típics de les comarques gironines

1- L’avellana de la Selva

En algunes localitats de la comarca de la Selva, la producció de l’avellana coneguda com a “negreta” té una gran tradició.

2- L’escarola de cabell

Aquest tipus d’escarola es caracteritza per un sabor fi i una mica amarg. Es consumeix en amanida amb oli, sal i vinagre.

3- La poma de Girona

La Golden, la Red Delicious, la Gala i la Granny Smith. La poma de Girona, i les seves quatre grans varietats, tenen una fama ben merescuda.

4- L’albergínia bonica

La forma d’aquesta albergínia autòctona de l’Empordà, i introduïda pels àrabs, és arrodonida i ovalada. És de color morat fosc i el seu sabor és suau.

5- El Fesol de l’Ull Ros

És una varietat del fesol típic de l’Empordà. Es menja bullit, en amanides, amb cansalada o com a part de qualsevol guisat.

6- El nap negre de muntanya

És un dels productes que actualment tenen més valor gastronòmic pel seu sabor. Anteriorment, el seu ús a les elaboracions es limitava a l’escudella.

7- El tomàquet de pera

La dolçor d’aquesta varietat de tomàquet de l’Empordà és la seva gran característica que la fa ideal per a salses i amanides.

8- La ceba de Figueres

Les condicions climatològiques i geogràfiques de l’Empordà permet obtenir aquesta varietat de ceba que es diferencia per la seva dolçor i el seu gran període de conservació.

9- El pebrot blanc

Conegut com a “Bitxo de Girona”, el seu color és entre groc i verd, té forma allargada i prima i un sabor dolç.

10- Salsafí de Girona

És una planta d’arrel allargada: de color marró, textura tova i sabor dolç. Es prepara guisat, amanit o fregit.

A l’Hotel S’Agoita tenim present la tradició gastronòmica de la zona costanera on ens situem. Per aquest motiu, el restaurant de l’Hotel S’Agoita s’esforça per satisfer els visitants amb una cuina mediterrània de qualitat. De fet, fins a principis de setembre, es pot degustar al restaurant un menú diari per 12,95€ amb begudes incloses, i una sèrie de snacks en carta de 19.30 a 22 hores. T’hi apuntes?

Els productes gastronòmics més típics de les comarques gironines