Els Camins de Ronda han tingut diferents usos al llarg de la història: com a recurs en cas de naufragi, per evitar atacs pirates, per al contraban en temps de postguerra, etc. Ara són una opció magnífica per passejar, gaudir de la tranquil·litat de paisatges espectaculars i per accedir a cales amagades d’una bellesa gairebé indescriptible.

Platja d’Aro és un bon punt de partida per a les persones que els volen recórrer. L’Hotel S’Agoita, situat al seu carrer principal, acostuma a rebre visitants, tant nacionals com estrangers, amb ganes d’emprendre aquests itineraris que brillen amb llum pròpia, ja que tots els serveis i instal·lacions que poden necessitar estan a la seva disposició.

Consells pràctics per a fer els Camins de Ronda

  1. Segueix un mapa topogràfic de la zona: la majoria de senders estan senyalitzats, encara que també hi ha alguns no abalisats.
  2. No oblidis la protecció solar
  3. Necessites estar el més còmode possible: tria bé la vestimenta i el calçat
  4. L’erosió sobre els penya-segats en el front marítim és alta, així que evita acostar-te als marges i procura trepitjar terreny estable en tot moment
  5. Sé conscient del teu estat físic per traçar un pla adequat

Quins itineraris puc fer durant la meva estada a Platja d’Aro?

Cala del Pi a Cavall Bernat

Aquest antic Camí de Ronda era utilitzat antigament per vigilar el litoral. El seu punt de partida i el seu final estan marcats per Cavall Bernat, un monòlit de roca de granit modelat per l’erosió dels elements naturals. Aquest recorregut et permetrà banyar-te a cales paradisíaques.

Sa Conca a Platja del Racó de S’Agaró

És la perfecta combinació entre arquitectura i natura, per la qual cosa té un gran encant. La vegetació, el mar o les zones rocoses t’enamoraran, com les característiques arquitectòniques de la urbanització de S’Agaró.

Platja de Sant Pol a Cala Jonca

Penya-segats, cales, penyes cales, cases modernistes… Aquest itinerari que s’inicia a l’Edifici de Tinglado permet no només delectar-te amb el paisatge, sinó que també imaginar-te com era la zona temps enrere.

Torre Valentina a Cala Belladona

Aquest recorregut té més de cinc segles, quan l’única cosa que es volia aconseguir era evitar el perill que venia del mar, és a dir, els pirates. D’aquesta època es conserven les torres de vigilància o de defensa que podràs veure durant l’itinerari.

No dubtis a reservar el teu allotjament a l’Hotel S’Agoita. Quan t’acostis a recepció, et donarem tota la informació que necessitis.

Camins de ronda des de Platja d’Aro