C/ Església, 47 · Platja d'Aro (Girona)
(+34) 972 817 154
info@hotelsagoita.com
Situació Reserva ara
Vols una experiència única?
hotel-sagoita-processo-girona-setmana-santa
Vols una experiència única?

Si vols viure de manera intensa la Setmana Santa i conèixer dues de les processons amb més fama de la província de Girona no et pots pedre els Manaies i la Dansa de la Mort. Us expliquem una mica:

La Dansa de la Mort –  Verges, Dijous Sant

En el decurs de la processó hi destaca una veritable joia única de la cultura popular: la Dansa de la Mort. En aquesta dansa, cinc esquelets salten al so d’un timbal, col·locats en forma de creu i amb un seguici de quatre personatges més, els quals, amb torxes, il·luminen el quadre i hi aporten l’aire tètric que hi dóna sentit.

El cos principal de la Dansa de la Mort és format per dos adults (la Dalla i la Bandera) i tres infants (dos Platets, que porten un plat amb cendra, i el Rellotge, que assenyala un rellotge sense broques). Expliquen que la Mort ens avisa que no perdona ningú (amb la bandera), ens sega la vida (amb la dalla) i ens recorda que a qualsevol hora (rellotge sense broques) acabarem convertint-nos en cendra (platets).

La Processó del Sant Enterrament – Girona, Divendres Sant

Enmig d’un silenci transcorren les processons que representen els últims moments de la vida de Jesús. Divendres té lloc la del Sant Enterrament, on hi participen els Manaies i la Junta de Confraries de Girona.

Comments are closed.