C/ Església, 47 · Platja d'Aro (Girona)
(+34) 972 817 154
info@hotelsagoita.com
Situació Reserva ara
Pessebre Vivent de Castell d’Aro
pessebre-vivent-castell-platja-daro-agenda-hotel-sagoita
Pessebre Vivent de Castell d’Aro

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro es va representar per primera vegada l’any 1959, l’esdevenint més antic de Catalunya (Creu de Sant Jordi l’any 2011). La representació té lloc entre el nucli medieval de Castell d’Aro (conjunt declarat Bé Nacional d’Interès Cultural) i l’espai natural de la Vall de la Coma. La combinació d’aquests dos espais esdevé un marc incomparable per a l’escenificació. La durada del recorregut és d’1,5 km aproximadament, durant una hora.

Els quadres del pessebre compten amb la participació de 300 figurants i comencen, després d’una representació inicial, amb escenes de l’Antic Testament. Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’anunciació, la casa de Natzaret, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciació dels pastors, els Reis, la cova del Naixement…

Un toc especial

Però un dels tocs especials, i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la representació d’oficis artesanals i escenes relacionades amb el camp i la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i molts d’altres.

No deixis perdre l’oportunitat

El pessebre es representarà els dies 25 i 26 de desembre, i l’1 i 6 de gener, a les 19h.

Entrades: 5 euros; infants (11-14 anys) 3 euros; grups a partir de 15 persones 4 euros (cal reserva prèvia); Gratuït amb el Carnet Super 3.

Respondre